Svensk utställningschampion.
Viltspårmeriterad, BIR, 2 BIM.
Ögon u.a.
Inavelsgrad: 0,4%

Trix är pappa till 8 kullar om 30 valpar (11+19).
Trix lämnar både röda och svart m röda tecken avkommor, han har framförallt nedärvt sin fina storlek, sitt ypperliga temperament och sitt härliga bakställ.

För närvarande är han inte tillgänglig för avel, då han är välrepresenterad då en dotter precis fått 5 valpar (2+3) och ytterligare 3 döttrar ur olika kombinationer kommer att paras under de närmsta sex månaderna.
Det finns röda och svarta hanar efter honom till avel, kontakta mig gärna för vidare information.

 

Svensk utställningschampion.
Dansk utställningschampion.
Viltspårmeriterad, BIR, BIM, CACIB.
Ögon u.a
Inavelsgrad: 12,1%

Trasan är mamma till en kull valpar om 3 st (1+2), varav en är nybliven champion.

Trasan kommer från Nuits kennel och kommer ur en framgångsrik kull på 8 st där 4 st är champions hittills. Pappa är den framgångsrike Multichampion Cinnober a Lot of Cash med bl.a. 47 Bäst I Rasen.

Cert, BIR, BIG-2.
Viltspårmeriterad.
Ögon u.a.
Inavelsgrad: 7,6%

Tuva är mamma till en kull med en hanvalp.

Tuva kommer att paras våren 2006, den blivande maken är unge jättelovande, svarte hanen Budkavlen's Hebbe. Hebbe är en son till Jessica (se nedan). Intresserad, valpar på påtingas.

Tuva är halvsyster till Trix och kommer från en kull med tre valpar, pappa är SUvCH Hound´s Manhattan med denna trevliga och välkonstruerade hane var det ett unikt tillfälle att få in mitt blod igen via hans mormor, Budkavlen's Madicken och att koncentrera upp den fina Y-kullen från Fagermons kennel.

Ögon u.a.
Inavelsgrad: 1,7%

Jessica är mamma till en kull valpar om 5 st (2+3) samtliga svarta med röda tecken.
Ur denna kullen behöll jag Holly (se nedan).
Se bilder på denna kullen>>.

För mig är Jessica extra väldefull blodsmässigt, då hon är den enda som kan föra sitt modersblod vidare i mitt avelsarbete. Som pricken över i så är hon dotter till Trix, och till henne har han gett sina bästa egenskaper.

Ögon u.a.
Inavelsgrad: 2,6%

Xanna är mamma till en kull valpar om 7 st (3+4) 1+1 röda och resten svarta med röda tecken.

Just nu ligger Xanna hemma i valplådan med en jättefin kull, 3 pojkar och 3 flickor födda 2 februari. Pappa är den framgångsrike Multichampion Cinnober a Lot of Cash med bl.a. 47 Bäst I Rasen.

Precis som Jessica så är Xanna extra värdefull blodsmässigt, då hon är den enda som kan föra sitt modersblod vidare i mitt avelarbete. Mamma till henne är Budkavlen's Madicken, som var utlånad till Hound's kennel på två kullar och som sedan hemma igen endast gav en tik, Xanna. Pappa till Xanna är SUvCh Budkavlen's Trix.

Inavelsgrad: 0,3%

Efter att träffat Pyssling's mamma, SUvCh Evings Henna, Evings kennel, i en timma då hon kom för parning med min Trix, så bestämde jag mig att en parningsvalp ur denna kombinationen vill jag HA...och så blev det.

Pyssligen har många egenskaper som jag uppskattar mycket hos en tax, framför allt hennes typ, en riktig "limpa" och taxenvishet som synden :-).

Jag ser verkligen fram emot att para henne till våren 2006, hane kommer att IntUvCh SUvCh DKUvCh Budkavlen's Vic. Utförligare presentation längre fram.

 
Inavlensgrad:

Holly är senaste taxtillskottet här hemma och där har jag fått tax för hela slanten, mer vild än tam men ack sååååå charmig.

Dotter till Jessica ovan och med en fasligt spännande stamtavla, en riktig utmaning att jobba vidare med.